Praktijk Vitis

Navigatie Kinesiologie

Sheng en Ko cyclus
van de 5 elementen

Kinesiologie

 

Kinesiologie - de leer van de beweging - is een therapeutische manier van werken, waarbij gebruik wordt gemaakt van spiertesten. Hiermee kan men uitzoeken waar, waarom en wanneer de balans in het lichaam verstoord is geraakt en hoe die balans weer hersteld kan worden.

De ontwikkeling van de kinesiologie is vanaf 1964 in gang gezet door de Amerikaanse chiropractor George Goodheart DC.

Het doel is het lichaam in een optimale conditie te brengen door het zelfherstellend vermogen te activeren. Door middel van kinesiologie worden energieblokkades en spierzwakten opgespoord. Deze kunnen met eenvoudige technieken gecorrigeerd worden. Zo kan men de eigen kracht en vitaliteit weer optimaal inzetten.

 

Erkend door MBOG

 

Iedere spier is verbonden met een meridiaan. Deze meridiaan regelt de energie van een orgaan. Indien een spier geblokkeerd is, raakt de bijbehorende meridiaan en het orgaan energetisch ook geblokkeerd.

Emoties, reacties op voeding, ongelukken, te eenzijdige belasting zijn voorbeelden waardoor een spier geblokkeerd kan raken. Indien het lichaam niet in staat is om dit te corrigeren wordt dit op een of andere wijze gecompenseerd. Deze compensatie gaat ten koste van de vitaliteit. Het is dan nodig om deze blokkade op te heffen, waardoor het lichaam weer in balans komt en de klachten verdwijnen.

Copyright 2009-2019 Praktijk Vitis